AUTO MÉHO SRDCE je jedinečná anketa, ve které o nejlepším autě roku rozhodují výhradně ženy



Opel Corsa


Kategorie: městský vůz

Rozměry: délka: 4,06 m; šířka: 1,96 m a výška: 1,43 m

Objem kufru: 309 litrů

Palivo: benzín/nafta/elektřina

Verze 4x4: ne

Cena od: 289 990 Kč

Už šestá generace Opelu Corsa, kterých se dosud prodalo na 13,6 milionu vozů, se představuje ve zcela novém atraktivním designu a s novými úspornými benzinovými a naftovými motory. Zásadní novinkou je, že nová Corsa vyjede i jako elektromobil: Corsa-e o výkonu 136 koní vás odveze až do vzdálenosti 330 km na jedno nabití.

Obratné auto do města potěší svou překvapivou prostorností, snadným řízením a hospodárností. Svoji řidičku i její pasažéry stoprocentně chrání díky top bezpečnostním technologiím – jako první vůz této kategorie má nová Corsa např. špičkové LED Matrixové světlomety. Zároveň je hýčká jako VIP pasažéry špičkovým komfortem.

Corsa nabízí už ve standardu spoustu komfortních a bezpečnostních prvků. Množství asistenčních systémů založených na kameře a radaru umožňuje bezpečnější a pohodlnější jízdu. Nové multimediální systémy Corsy jsou dostupné až s 10“ barevným dotykovým displejem a kompatibilní s Apple CarPlay a Android Auto. Kompatibilní mobilní telefony mohou být nabíjeny bezdrátově… Od základní výbavy je Corsa vybavena  varováním před kolizí s automatickým nouzovým brzděním a detekcí únavy řidiče nebo asistentem, který brání nechtěnému vyjetí z jízdního pruhu. Z pohledu řidiče velmi příjemné je, že hned dva motory nové Corsy lze kombinovat s 8-stupňovou (!) automatickou převodovkou.