Výsledky

Anketa o nejlepší auto na trhu pohledem žen AUTO MÉHO SRDCE zná vítěze. Odborná porota složená ze 13 zkušených novinářek, manažerek a osobností, které mají k autům blízko, vybrala 5 finalistů a z nich absolutního vítěze. Vítězem ankety AUTO MÉHO SRDCE 2020 je RANGE ROVER Evoque!

Cílem ankety AUTO MÉHO SRDCE je ocenit výrazné, nově uvedené vozy na českém trhu, které nejvíce oslovují ženské publikum. V 1. kole, které probíhalo během listopadu, vybíraly porotkyně 5 finalistů, kteří z 35 nominovaných aut získali nejvíce bodů. Do 2. kola tak postoupil LEXUS UX, MINI Cooper SE, RANGE ROVER EVOQUE, ŠKODA KAMIQ a VOLVO S60. Od ledna do března si všechny porotkyně vyzkoušely 5 novinek, které se utkaly o celkové vítězství. Porotkyně je hodnotily podle 7 kritérií (praktičnost, design, jízdní vlastnosti, prostornost, bezpečnost, technologie a vstřícnost k dětem) na stupnici od 1 do 5.

Vítězem 1. ročníku AUTO MÉHO SRDCE s největším počtem jedniček se stalo SUV RANGE ROVER EVOQUE.

Potvrzením kvalit modelu RANGE ROVER EVOQUE je mimo jiné také ocenění v anketě Světového ženského auta roku (The Women World Car of the Year), kde se EVOQUE stal letos vítězem kategorie Nejlepší SUV/crossover.

Na druhém místě v hodnocení odborné poroty skončil plug in hybrid Volvo S60 a třetí se umístil první crossover automobilky ŠKODA Kamiq. Na čtvrtém místě skončil hybridní crossover Lexus UX, na pátém místě čistě elektrický vůz do města MINI Cooper SE.

Všech pět finalistů ankety bude pro veřejnost vystaveno na stánku Žena v autě.cz v rámci doprovodného programu pro ženy na veletrhu AUTOSHOW PRAHA. Veletrh AUTOSHOW PRAHA se uskuteční v náhradním termínu 28. – 30. 8. 2020, a to ve spojení s akcí ESCAPE6 PRAGUE CAR FESTIVAL v PVA EXPO Praha – Letňany. Během slavnostního večera zde bude oficiálně předána zástupcům značky Jaguar Land Rover vítězná cena AUTO MÉHO SRDCE, navržená českými designéry.

Vyhlášení výsledků hlasování veřejnosti DÁMSKÁ AUTOVOLENKA zná od 7. dubna 2020 svého vítěze. Hlasování veřejnosti se celkem zúčastnilo 2 625 hlasujících.

Absolutním vítězem DÁMSKÉ AUTOVOLENKY pro rok 2020 se stal model SUBARU XV s 341 hlasy. Na pomyslné 2. příčce se umístila Mazda CX-30 (258 hlasů) a 3. skončilo Mitsubishi ASX (174 hlasů). Gratulujeme!

subaru xv

Aktualizováno 8.4. 2020