Pravidla

Anketa AUTO MÉHO SRDCE 2020

Vyhlašovatelem ankety je vydavatelství Srdce Evropy, s.r.o. Cílem ankety je ocenit výrazné, nově uvedené vozy na českém trhu, které nejvíce oslovují ženské publikum. Automobily jsou voleny nezávislou odbornou porotou, jejichž členky jsou nominovány vydavatelstvím Srdce Evropy, s.r.o.

Nominované vozy

Seznam vozů v anketě AUTO MÉHO SRDCE 2020 sestavuje vyhlašovatel ankety na základě nominací od všech oslovených automobilek. Nominace vycházejí z návrhů jednotlivých automobilek s ohledem na cílovou skupinu žen-řidiček. Nominované vozy musejí splňovat následující dvě podmínky: 

  • prodej nominovaného vozu byl v ČR zahájen v období od 1. 3. 2019 do 9. 3. 2020,
  • nominovaný vůz bude dostupný členkám poroty k testovacím jízdám v období od 16. 1. do 9. 3. 2020.

Nominace vozů i účast v anketě AUTO MÉHO SRDCE je bezplatná.

Odborná porota

Porotu, jako nezávislý orgán ankety AUTO MÉHO SRDCE 2020, tvoří 13 zkušených novinářek, manažerek a osobností, které mají k autům blízko. V zájmu zachování nestrannosti nesmějí být členky poroty vázány dlouhodobou smluvní spoluprací s automobilovými značkami.

Hlasování odborné poroty

Hlasování odborné poroty proběhne ve dvou kolech.

V prvním kole budou členky poroty do 1. prosince 2019 vybírat ze všech nominovaných vozů. Každá porotkyně vybere ze seznamu pět vozů, které považuje za nejlepší, a odešle elektronicky svou volbu na adresu vyhlašovatele ankety. Z prvního kola tak postoupí 5 modelů, které získají nejvíc hlasů. Při shodném počtu hlasů může postoupit do 2. kola i více vozů se shodným počtem nominací.

V druhém kole se bude hlasovat podle níže uvedených 7 kritérií, a to pomocí známek jako ve škole: 1 – 5, 1 je nejlepší a 5 nejhorší známka.

  • Jízdní vlastnosti
  • Prostornost
  • Bezpečnost
  • Vstřícnost k dětem
  • Praktičnost
  • Design
  • Technologie

Auto s největším počtem získaných jedniček (nejnižším součtem) se stane vítězem ankety AUTO MÉHO SRDCE 2020, vyhlášení výsledků proběhne v rámci slavnostního večera u příležitosti zahájení 23. ročníku veletrhu AUTOSHOW PRAHA 3. 4. 2020. V případě rovnosti bodů rozhoduje větší počet hlasů v prvním kole.

Hlasování veřejnosti „DÁMSKÁ AUTOVOLENKA“

Zúčastnit se hlasování veřejnosti v rámci ankety AUTO MÉHO SRDCE 2020 může každý. Pro veřejnost platí stejné nominace vozů jako pro odbornou porotu v prvním kole hlasování. Stačí vybrat jeden z nominovaných vozů, který hlasující považuje za nejlepší, vyplnit krátký formulář (jméno, příjmení, e-mailová adresa, věk, pohlaví) a svou volbu elektronicky potvrdit. Hlasovat může pod svým jménem a e-mailovou adresou pouze jednou. Vůz, který získá nejvíce hlasů veřejnosti (export dle unikátních, resp. neopakujících se e-mailových adres a pohlaví), bude označen za vítěze DÁMSKÉ AUTOVOLENKY 2020, přidružené ankety AUTO MÉHO SRDCE. Vítěz této doprovodné ankety bude vyhlášen po skončení veletrhu AUTOSHOW PRAHA dne 7.4.2020.

Vyhlášení výsledků

Vyhlášení výsledků ankety AUTO MÉHO SRDCE 2020 proběhne v rámci slavnostního večera u příležitosti zahájení 23. ročníku veletrhu AUTOSHOW PRAHA dne 3. 4. 2020, a bude následně uveřejněn na stránkách www.automehosrdce.cz.

Vyhlášení výsledků hlasování veřejnosti „DÁMSKÁ AUTOVOLENKA“ po skončení veletrhu AUTOSHOW PRAHA v úterý 7. 4. 2020 a bude uveřejněno na stránkách www.automehosrdce.cz.